НД "Достойни за България" в медиите

Младежи от "Достойни за България" облагородиха паметник на бележит генерал във Варна

Печат

Младежи от 'Достойни за България' облагородиха градинката около бюста на героя ген. Андраник във ВарнаБюстът на националния герой на Армения и военачалник от Българската армия генерал Андраник Озанян бе облагороден по повод Международния ден на паметниците и историческите места. Инициативата бе включена в рубриката “Така се прави” на варненския сайт „Петел”. Монументът на бележития офицер се намира в центъра на квартал „Галата” във Варна.

Благородната дейност бе по идея и изпълнение на младежите и техни приятели от патриотичното национално движение „Достойни за България”.

Със свои средства те закупиха пролетни цветя, които бяха засадени край паметника на бележития генерал. Освен това те почистиха района от отпадъци, довлечени от вятъра. Международният ден на паметниците и историческите места се отбелязва ежегодно на 18 април. Той е иницииран от едноименната дирекция към ЮНЕСКО през 1982 година.

Паметникът на бележития генерал Андраник Озанян е открит в центъра на „Галата” през юли 2011 година. На церемонията тогава официално са присъствали представители на „Достойни за България”, които са били поканени от арменската общност у нас. Освен че е национален герой на Армения, ген. Андраник се е сражавал за свободата на България...

Powered by Web Agency
Продължение...

Илиян Илиев: Партиите нямат нужда да организират гражданското общество

Печат

Илиян Илиев

"Проблемите на добричките младежи са доста сходни с всичко, което виждаме в България", заяви за радио Добруджа Илиян Илиев, Национален секретар на Движение ”Достойни за България” по повод протеста, организиран от Студентската асоциация към Движението и провел се на 1-ви ноември в град Добрич. Илиев сподели изненадата си от факта, че по-възрастните не са подкрепили достатъчно младите в тяхното протестно шествие срещу безобразията в България. Той даде висока оценка на избора на място за протест и на надслова „Никой не е по-голям от хляба”, подходящ за житницата на България. "Дойде моментът да подкрепим тези деца на прехода", каза Илиев...

Powered by Web Agency
Продължение...

Нов успешен ход на актива на "Достойни за България" - Сливен

Печат

Десислава АндроваВ Стралджа е учреден Обществен съвет с председател Елена Стефанова, който ще работи за поддържане връзките на общината с Консорциума в Югоизточен планов регион за сътрудничество с Бесарабско-Таврийските българи. За зам.-председател на Обществения съвет е избран Георги Каравичев и за секретар – Стойка Стефанова.

На срещата между представители на града и координаторите на Консорциума в Сливен Димитър Войводов и Десислава Андрова, която е също така Регионален секретар на НД "Достойни за България" - Сливен, в присъствието на зам.-кмета на общината Мария Толева, бяха обстойно разгледани целите и задачите на Консорциума.

Десислава Андрова запозна присъстващите с обхвата и действието на Консорциума, желанието за установяване на трайни връзки между българските общини с тези в двете републики Молдова и Украйна, изрази надеждата, че Стралджа ще работи за сключване договор за побратимяване с един от градовете в тези области...

Powered by Web Agency
Продължение...

Врачани са в готовност за гражданско неподчинение

Печат

ВрацаНД "Достойни за България" участва в Инициативен комитет в защита на интересите на врачани

Жителите на Враца ще предприемат активни стачни действия, ако бъде приет внесеният проект за високоскоростната железопътна линия. Припомняме, че точно преди година започнаха дебатите около строежа на новото съоръжение. Ще се премине към гражданско неподчинение и блокиране на работата на врачанската железница, ако проектът остане в същия вид. Това обявиха от новосформирания Инициативен комитет за защита на интересите на врачани...

Powered by Web Agency
Продължение...

"Не” на предателството на българския парламент

Печат

Народно събраниеДатата 12 януари 2012 г. ще остане белязана с предателството на българския парламент срещу своя народ и държава с приемането на позорна декларация „за възродителния процес”, с която на практика се обслужва интересът на Турция. Този акт беше извършен тихомълком, без дебати и много шум, сякаш самите депутати не разбраха какво стана. Няма как да не са разбрали обаче, че предават Родината си на трибунала в Хага за „извършване на етническо прочистване” и „насилствена асимилация”. Тази дата ще бъде запомнена с предателството, което извършиха управляващите в България, като за сетен път доказаха своята колониална зависимост.

На 12 януари страната ни затвори завинаги страницата, свързана с надеждите на тракийските бежанци и техните наследници да получат някаква компенсация за насилственото отнемане на земите им в Одринска Тракия.

Кога Турция ще ни се извини за 500-те години турско робство?

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 13