Интернет медии

”Достойни за България” - Русе дариха дневния център за възрастни „Златна есен” в Тетово

Печат

'Достойни за България' посетиха с. ТетовоНа 20.11.2010 г., членовете на дружеството на НД ”Достойни за България” в гр. Русе и общински съветници от Движението посетиха дневния център за възрастни „Златна есен” в с.Тетово. По случай Деня на християнското семейство певиците и музикантите от групата за народни песни към центъра получиха костюми. Подаръците бяха поднесени от членовете на "Достойни за България" Татяна Кънева, Добромир Димитров, Николай Колишовски, Ивайло Георгиев, Тихомир Кунев. На събитието присъстваха oще кметицата Невянка Атанасова, членове на клуба за хора с увреждания и граждани. На състоялата се среща беше представено Национално движение ”Достойни за България” - патриотична обществена организация от възрожденски тип. Присъстващите научиха за дейността и инициативите на Движението в различни области на България...

Powered by Web Agency
Продължение...

Илиян Илиев: Родолюбието е ценностна нагласа, а не партийна принадлежност

Печат

Първи Национален младежки семинарВ събота (09.10.2010г.) Ловеч беше домакин на първия Национален младежки семинар на Национално движение “Достойни за България”. Младежки лидери от цялата страна се събраха и обсъдиха развитието и целите на движението в контекста на наближаващите избори през 2011 година.

Секретарят на Националния съвет на “Достойни за България” Илиян Илиев откри семинара с кратко представяне на организацията, която е възникнала спонтанно с участието на хора от 13 града в България, като днес нейните членове са около 6200.

“Достойни за България” не е обвързана с никоя политическа партия, заяви Илиян Илиев. Не можем да променим политиците, но можем да ги използваме, допълни той. За предстоящите избори, членовете на движението по места, могат да подкрепят само реално действащите кметове, а ако няма подходящ кандидат, от организацията ще могат да издигнат свой собствен, като това решение ще бъде взето от зоналните секретари на “Достойни за България”. Според Илиев, в България има градовете, в които членовете на организацията са повече, от колкото на всяка друга партия.

Powered by Web Agency
Продължение...

НД „Достойни за България” имат най-голямата членска маса сред гражданските сдружения

Печат

Илиян ИлиевНационално движение „Достойни за България” вече има 6 хиляди и 200 членове, съобщи неговият национален секретар Илиян Илиев. Голяма част от тях са хора, които не са привърженици на сегашния политически модел в страната. Предимството на движението, според Илиев, са младите хора, които имат патриотична енергия и са готови с идеи. В няколко общински съвети, между които и в Русе, съветници са преминали към Националното движение, тъй като не искали да гласуват по поръчка на политическите си централи. Освен двамата общински съветници, отцепили се от „Атака”, в Русе организацията има вече 60-70 членове. В бъдеще ръководството на НД „Достойни за България” ще създаде клуб на общинските съветници, които да обменят опит за своите инициативи, съобщи националният секретар Илиян Илиев. На следващите избори тези общински съветници щели да се явят като мажоритарни кандидати.

Powered by Web Agency

Членовете на "Достойни за България" в Хасково се обявиха против въвеждането на такса "мощност" в сметките за ток

Печат

Д-р Анюта ЛозеваДа се отхвърли искането на ЕVN за въвеждане на такса "мощност" настояват в отворено писмо членовете на национално движение "Достойни за България" в Хасково. Документът е адресиран до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, националния омбудсман Гиньо Ганев, Комисиите за защита на потребителите и правата на човека, уточни за Haskovo.info Д-р Анюта Лозева, зонален секретар на Движението и общински съветник в ОбС - Хасково.

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 3 от 3