Интернет медии

Нов успешен ход на актива на "Достойни за България" - Сливен

Печат

Десислава АндроваВ Стралджа е учреден Обществен съвет с председател Елена Стефанова, който ще работи за поддържане връзките на общината с Консорциума в Югоизточен планов регион за сътрудничество с Бесарабско-Таврийските българи. За зам.-председател на Обществения съвет е избран Георги Каравичев и за секретар – Стойка Стефанова.

На срещата между представители на града и координаторите на Консорциума в Сливен Димитър Войводов и Десислава Андрова, която е също така Регионален секретар на НД "Достойни за България" - Сливен, в присъствието на зам.-кмета на общината Мария Толева, бяха обстойно разгледани целите и задачите на Консорциума.

Десислава Андрова запозна присъстващите с обхвата и действието на Консорциума, желанието за установяване на трайни връзки между българските общини с тези в двете републики Молдова и Украйна, изрази надеждата, че Стралджа ще работи за сключване договор за побратимяване с един от градовете в тези области...

Powered by Web Agency
Продължение...

Петър Хергелджиев: Гласуването на доверие е задължение и чест за избрания!

Печат

Петър Хергелджиев

Най-трудно се прощават политическите лъжи, казва кандидатът на НД „Достойни за България“

Уважаеми русенци,

Надявам се повечето от вас вече да са направили своя избор и да знаят за кого ще гласуват на 23-ти октомври. Други може би още се колебаят, а трети категорично смятат, че „гласуването” е загуба на време. Може и да са прави, но това е личен избор на всеки човек.

Дойде време обикновените граждани, представителите на граждански формации и сдружения да направим така, че да имаме своето представителство в местната власт, а защо не и цялата такава, както повелява законът и неговата социална страна. По време на срещите ми в рамките на предизборната кампания се сблъсках с много човешка болка, очаквания и разочарования.

Powered by Web Agency
Продължение...

"Достойни за България" подкрепи образователна инициатива на Регионалната библиотека в Ямбол

Печат

Достойни за България осигуриха автобус за децата от НУ Лошото време не спря малките деца от НУ „Проф. П. Нойков” да пристигнат навреме за литературния празник в Регионална библиотека в Ямбол. Загрижени за тях, Национално движение „Достойни за България ” им осигуриха автобус.

Празникът беше посветен на 225 години от рождението на Вилхелм Грим. Организатор бе Детски отдел на Регионалната библиотека съвместно с ученици от III и IV клас на НУ „Проф. П. Нойков”. От презентацията подготвена от г-жа Тодорка Димитрова децата научиха интересни моменти от живота на братя Грим и творческия им път.

Празникът продължи с викторина „Познавате ли приказките на братя Грим?”. Децата с голям интерес отговаряха на въпросите и получиха лакомства и предметни награди...

Powered by Web Agency
Продължение...

Една година след създаването си НД „Достойни за България” вече има над 200 члена в Русенско

Печат

Община РусеНа 06.02.2010г. бе създадено Национално движение „Достойни за България”. Вече една година, в качеството си на организация от възрожденски тип, то обединява хората, носещи в сърцата си родолюбие, патриотизъм и общославянски добродетели. За кратко време в цялата страна бяха изградени местни структури. Наброяващото вече над 8000 члена движение е най-голямата непартийна организация в страната. Обичта към България няма партийна принадлежност!!! Хиляди младежи станаха членове на младежката организация към движението. Има и многобройни студентски дружества от Варна, София, Пловдив и др., които участват активно при решаване на проблемите на учащите се в университетите. На немалко места има създадени професионални дружества към движението – лекарски, учителски, фермерски и др., които оказват ценна помощ за развитието на техните браншове.

Един от основните принципи в работата на Национално движение „Достойни за България” е регионалният принцип. Гражданите работят активно за решаване на своите местни проблеми...

Powered by Web Agency
Продължение...

Йовчо Йовчев от "Достойни за България": Търговище се управлява от икономическа групировка

Печат

Йовчо ЙовчевБившият заместник-кмет на Община Търговище Йовчо Йовчев наруши мълчанието. Няколко месеца след отстраняването му той се съгласи да даде специално интервю за Тарго Медия. В него Йовчев разкрива, защо има инвестиции, които “няма да се случат в Търговище”. Споделя лично мнение за управлението и разказва за новата организация "Достойни за България", която вчера, 6 февруари, навърши една година от учредяването си.

Как ще опишете накратко първата година на „Достойни за България”?

Най-важното, което трябва да се каже, за тази изминала година е, че започнахме по-плахо, защото искахме да направим нещо различно от политическа партия. Ние приемаме членове на всякакви партии и най-интересното е, че в сдружението има хора, които са от партии, които в мирогледа си са на противоположната страна. Обаче е важно да отбележа, че всички партии са от едно котило. Техните централи в определени моменти разиграват някакви игри за да доказват, че са от ляво или дясно.

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 3