Печатни издания

Младежи от "Достойни за България" облагородиха паметник на бележит генерал във Варна

Печат

Младежи от 'Достойни за България' облагородиха градинката около бюста на героя ген. Андраник във ВарнаБюстът на националния герой на Армения и военачалник от Българската армия генерал Андраник Озанян бе облагороден по повод Международния ден на паметниците и историческите места. Инициативата бе включена в рубриката “Така се прави” на варненския сайт „Петел”. Монументът на бележития офицер се намира в центъра на квартал „Галата” във Варна.

Благородната дейност бе по идея и изпълнение на младежите и техни приятели от патриотичното национално движение „Достойни за България”.

Със свои средства те закупиха пролетни цветя, които бяха засадени край паметника на бележития генерал. Освен това те почистиха района от отпадъци, довлечени от вятъра. Международният ден на паметниците и историческите места се отбелязва ежегодно на 18 април. Той е иницииран от едноименната дирекция към ЮНЕСКО през 1982 година.

Паметникът на бележития генерал Андраник Озанян е открит в центъра на „Галата” през юли 2011 година. На церемонията тогава официално са присъствали представители на „Достойни за България”, които са били поканени от арменската общност у нас. Освен че е национален герой на Армения, ген. Андраник се е сражавал за свободата на България...

Powered by Web Agency
Продължение...

Врачани са в готовност за гражданско неподчинение

Печат

ВрацаНД "Достойни за България" участва в Инициативен комитет в защита на интересите на врачани

Жителите на Враца ще предприемат активни стачни действия, ако бъде приет внесеният проект за високоскоростната железопътна линия. Припомняме, че точно преди година започнаха дебатите около строежа на новото съоръжение. Ще се премине към гражданско неподчинение и блокиране на работата на врачанската железница, ако проектът остане в същия вид. Това обявиха от новосформирания Инициативен комитет за защита на интересите на врачани...

Powered by Web Agency
Продължение...

"Не” на предателството на българския парламент

Печат

Народно събраниеДатата 12 януари 2012 г. ще остане белязана с предателството на българския парламент срещу своя народ и държава с приемането на позорна декларация „за възродителния процес”, с която на практика се обслужва интересът на Турция. Този акт беше извършен тихомълком, без дебати и много шум, сякаш самите депутати не разбраха какво стана. Няма как да не са разбрали обаче, че предават Родината си на трибунала в Хага за „извършване на етническо прочистване” и „насилствена асимилация”. Тази дата ще бъде запомнена с предателството, което извършиха управляващите в България, като за сетен път доказаха своята колониална зависимост.

На 12 януари страната ни затвори завинаги страницата, свързана с надеждите на тракийските бежанци и техните наследници да получат някаква компенсация за насилственото отнемане на земите им в Одринска Тракия.

Кога Турция ще ни се извини за 500-те години турско робство?

Powered by Web Agency
Продължение...

„Не” на поредното безумие във Враца

Печат

'Не' на поредното безумие във ВрацаБлизо година измина, откакто бяха проведени дебатите относно реконструкцията на ж.п. трасето, което преминава през града ни. Бяха предложени не едно и две решения, които могат да се изпълнят. Изненадващо, противно на логиката, управляващите ни натрапват свое решение, което е неприемливо за Враца и врачани. Вместо ж.п. трасето да стане подземно или да мине в траншея в частта му, засягаща града ни, се предлага решение, при което трябва да се изграждат 4-ри метрови бетонни шумоизолиращи стени. Решение, което по недопустим начин разделя града и нарушава сигурността на гражданите.

Уважаеми управляващи, нали ви гласувахме доверие, за да работите за европейското развитие на града ни?

Powered by Web Agency
Продължение...

Шумен бе домакин на семинар на Студентската асоциация към НД "Достойни за България"

Печат

Участниците в семинара изслушаха интересни презентации на теми, свързани с гражданското общество и участието на младите хора в негоНа 24-ти и 25-ти септември Шумен бе домакин на семинар на Студентската асоциация към НД "Достойни за България". Целта му бе не само да се дискутира въпроса за гражданското общество и неговите съвременни измерения, но и да се наблегне на работата на младите хора в тази насока. При откриването на семинара приветствие към присъстващите отправи кметът на община Шумен г-н Красимир Костов, който говори за действията на общината в подкрепа на младите хора.

Шумен е избран за домакин неслучайно. Община Шумен е една от малкото общини с разработена и реализираща се програма за отбелязване на 1330 годишнината от създаването на българската държава. Това напълно кореспондира с целите на НД "Достойни за България". Това сподели Националният секретар на движението г-н Илиян Илиев. Той направи изказване на тема "Присъствието на гражданското общество в управлението на страната", а Васил Вутев от Ловеч говори за "Историята на неформалните младежки организации в България"...

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 7