Радио предавания

Илиян Илиев: Партиите нямат нужда да организират гражданското общество

Печат

Илиян Илиев

"Проблемите на добричките младежи са доста сходни с всичко, което виждаме в България", заяви за радио Добруджа Илиян Илиев, Национален секретар на Движение ”Достойни за България” по повод протеста, организиран от Студентската асоциация към Движението и провел се на 1-ви ноември в град Добрич. Илиев сподели изненадата си от факта, че по-възрастните не са подкрепили достатъчно младите в тяхното протестно шествие срещу безобразията в България. Той даде висока оценка на избора на място за протест и на надслова „Никой не е по-голям от хляба”, подходящ за житницата на България. "Дойде моментът да подкрепим тези деца на прехода", каза Илиев...

Powered by Web Agency
Продължение...

Нов успешен ход на актива на "Достойни за България" - Сливен

Печат

Десислава АндроваВ Стралджа е учреден Обществен съвет с председател Елена Стефанова, който ще работи за поддържане връзките на общината с Консорциума в Югоизточен планов регион за сътрудничество с Бесарабско-Таврийските българи. За зам.-председател на Обществения съвет е избран Георги Каравичев и за секретар – Стойка Стефанова.

На срещата между представители на града и координаторите на Консорциума в Сливен Димитър Войводов и Десислава Андрова, която е също така Регионален секретар на НД "Достойни за България" - Сливен, в присъствието на зам.-кмета на общината Мария Толева, бяха обстойно разгледани целите и задачите на Консорциума.

Десислава Андрова запозна присъстващите с обхвата и действието на Консорциума, желанието за установяване на трайни връзки между българските общини с тези в двете републики Молдова и Украйна, изрази надеждата, че Стралджа ще работи за сключване договор за побратимяване с един от градовете в тези области...

Powered by Web Agency
Продължение...

НД "Достойни за България" с младежка структура в Добрич

Печат

Учредителите на младежкото дружество в Добрич с националния секретар Илиян Илиев

Национално движение "Достойни за България" вече има своя младежка структура и в Добрич. Местното младежко дружество, неслучайно учредено на 1-ви ноември - Ден на народните будители, вече има над 50 члена.

Радио "Добруджа" покани учредителите на младежката структура в Добрич и националния секретар на НД "Достойни за България" да разкажат повече за Движението и неговите инициативи. Аудио запис на разговора, можете да чуете тук.

There seems to be an error with the player !

Powered by Web Agency
Продължение...

Продължава подписката за ремонт на ул. “Лозенка” в Плевен

Печат

Инж. Красимир Златев500 плевенчани са подкрепили до момента организираната от Национално движение „Достойни за България" и ВМРО-БНД - Плевен подписка с искане за ремонт на улица "Лозенка" в жк "Сторгозия". Инициативата стартира на 10 август, провокирана от трагичното състояние на улицата след зимата и поройните дъждове.

Искането за ремонт на улицата ще бъде внесено на септемврийската сесия на Общински съвет - Плевен от общинския съветник и секретар на местното дружество на Движение „Достойни за България" - Красимир Златев. То ще бъде придружено и от събраните подписи. Поради големия интерес на обществото в Плевен подписката продължава. На предстоящата сесия воеводите и Национално движение „Достойни за България" ще призоват общинските съветници, независимо от тяхната политическа принадлежност, да подкрепят предложението. То ще спомогне за развитието на инфраструктурата на Плевен и ще облекчи живота на голяма част от хората, категорични са организаторите.

Powered by Web Agency
Продължение...

"Достойни за България" стартират подписка за ремонт на улица “Лозенка” в Плевен

Печат

ПлевенНационално движение „Достойни за България" и ВМРО-БНД - Плевен започват подписка сред гражданите на Плевен за ремонта на улица „Лозенка". След стапянето на снеговетe и обилното количество дъждове, които се изсипаха, състоянието на улицата е трагично, мислят организаторите на подписката.

По "Лозенка" липсват павета, има оформили се дупки с голям диаметър и дълбочина. Тази пътна артерия е втора по значение за трафика към един от двата най-големи квартала в Плевен - „Сторгозия". "Лозенка" облекчава трафика в жилищния квартал и същевременно съкращава времето за част от населението за пристигане до дадена част от града. "Предвид значението на улицата, ние от ВМРО и Национално движение "Достойни за България" започваме тази подписка с цел отремонтиране на тази градска пътна артерия, облекчаване трафика в квартал Сторгозия и улесняване пътуването на гражданите с техните автомобили", се казва в изпратено до медиите становище.

Powered by Web Agency
Продължение...