Новини от Южен централен регион

Няма синоним на турско робство!

Печат

Свобода или смъртРеч на кмета на град Панагюрище - Никола Белишки, по повод честването на 139 години от Априлското въстание.

„Скъпи панагюрци, гости на град Панагюрище,

Днес се връщаме в онова време, в което само на една крачка се намира свободата от робството.

Powered by Web Agency
Продължение...

Становище на „Достойни за България” – Хасково относно каузата и приоритетите на Движението

Печат

Д-р Анюта ЛозеваУважаеми колеги,

Във връзка с предстоящото национално съвещание, Ви представям становището на НД „Достойни за България” – Хасково относно каузата и приоритетите на Движението, които трябва да продължим да следваме в нашата дейност.

КАУЗА НА НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ДОСТОЙНИ ЗА БЪЛГАРИЯ“

ОПАЗВАНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ, КУЛТУРА, ДУХ И ДЪРЖАВНОСТ В УСЛОВИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНИ ОТНОШЕНИЯ.

ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЩА ЗА НАЦИЯТА ЦЕЛ - ВЪЗРАЖДАНЕ, ИКОНОМИЧЕСКО ИЗДИГАНЕ, ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ, УСТОЙЧИВОСТ И БЪДЕЩЕ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА СРЕД ЗДРАВА ПРИРОДА...

Powered by Web Agency
Продължение...

С подкрепата на "Достойни за България" ще се проведе третото издание на фолклорния фестивал "Кехлибарен грозд"

Печат

Кехлибарен грозд 2012Имаме удоволствието да Ви поканим за участие в ТРЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА АВТЕНТИЧЕН ФОЛКЛОР „КЕХЛИБАРЕН ГРОЗД 2012”, който ще се проведе на 26 и 27 май 2012 г. /събота и неделя/ сред внушителните останки на Неутзикон – една от най-добре запазените средновековни крепости по българските земи, строена през XI – XII век., намираща се в местността Калето край с. Мезек, обл. Хасково.

Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета -1925” с. Лозен, обл. Хасково, със съдействието на: Народно читалище “Изгрев-1921“ с. Мезек, Кметство с. Мезек, Общинска администрация Свиленград и Национално движение „Достойни за България“. Фестивалът е с конкурсен характер...

Powered by Web Agency
Продължение...

Зоналният секретар на НД "Достойни за България" в Хасково с призив за помощ за бедстващите в село Бисер

Печат

Бедствието в село БисерЗоналният секретар на НД "Достойни за България" в Хасково, Д-р Анюта Лозева, се обърна към членовете на Движението с призив за помощ за пострадалите от бедствието в село Бисер .

"Сред най-спешните нужди на пострадалите от наводненията в с. Бисер е осигуряването на дърва за оргрев", каза Д-р Лозева, след като се запозна на място със ситуацията в харманлийското село, наводнено от водите на близкия язовир "Иваново" преди два дни.

Желаещите да помогнат, могат да направят това, като:

- се свържат с Оперативно-координационното бюро на НД "Достойни за България" на телефон 0889 019 565 ;

- преведат парични средства за пострадалите по сметката на БЧК - Хасково:

IBAN: BG64UNCR76301078660913
Суифт код: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк АД
Основание: Помощ за пострадалите
;

- изпратят SMS с текст: DMS BEDSTVIE на телефонен номер 17 777, цената е 1.20лв. с ДДС!

Powered by Web Agency

Илиян Илиев: НД "Достойни за България" ще окаже помощ на бедстващите ни сънародници

Печат

Илиян Илиев

Изявление на Националния секретар на НД "Достойни за България"

От името на Национално движение "Достойни за България" изразявам искрени съболезнования на близките на загиналите при водното бедствие в харманлийското село Бисер.

НД "Достойни за България" е в готовност да окаже необходимата помощ на бедстващите ни сънародници и да съдейства за преодоляване на последствията от наводнението в с. Бисер. Зоналният секретар на Движението в Хасково, Д-р. Анюта Лозева, ще посети пострадалия район, за да се запознае на място със ситуацията и да прецени какви са най-непосредствените нужди на пострадалите...

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 6