Новини от Югоизточен регион

Нов успешен ход на актива на "Достойни за България" - Сливен

Печат

Десислава АндроваВ Стралджа е учреден Обществен съвет с председател Елена Стефанова, който ще работи за поддържане връзките на общината с Консорциума в Югоизточен планов регион за сътрудничество с Бесарабско-Таврийските българи. За зам.-председател на Обществения съвет е избран Георги Каравичев и за секретар – Стойка Стефанова.

На срещата между представители на града и координаторите на Консорциума в Сливен Димитър Войводов и Десислава Андрова, която е също така Регионален секретар на НД "Достойни за България" - Сливен, в присъствието на зам.-кмета на общината Мария Толева, бяха обстойно разгледани целите и задачите на Консорциума.

Десислава Андрова запозна присъстващите с обхвата и действието на Консорциума, желанието за установяване на трайни връзки между българските общини с тези в двете републики Молдова и Украйна, изрази надеждата, че Стралджа ще работи за сключване договор за побратимяване с един от градовете в тези области...

Powered by Web Agency
Продължение...

Бесарабски българки от Молдова поздравиха дамите от "Достойни за България" по случай 8-ми март

Печат

8-ми март

Честит Празник 8 - ми Март!

До всички жени на НД "Достойни за България", България.

Скъпи сънароднички! Всичките жени на Българската община в Република Молдова имат щастие да Ви поздравят с нашият общ Празник 8-ми Март!

За всеки българин Майката и Жената винаги означавало най-главното условие за продължаване на родът и най-сигурна гаранция за запазването на българщината.

Powered by Web Agency

Продължение...

Членове на Студентската асоциация се срещнаха със свои колеги от Сливен

Печат

Тихомир ШайковНа 09.02.2012 бе проведена работна среща в град Сливен между членове на Студентската асоциация към НД "Достойни за България" и представители на Движението от града.

Срещата бе особено полезна за членовете на Студентската асоциация, които получиха ценни съвети от по-опитните си приятели от Сливен.
Целта бе да се обменят опит, идеи и практики, по които тепърва да се работи. Обсъдени бяха действията по реализирането на проект, свързан със съвместна работа с младежка организация от Автономна република Крим,както и оказване на съдействие при побратимяване на столицата на Крим – Симферопол с български град.

Powered by Web Agency
Продължение...

"Достойни за България" застава зад кандидатурата на Десислава Андрова за кмет на община Сливен

Печат

Десислава АндроваКОИ СМЕ НИЕ

Ние сме граждани като ВАС! НЕ сме политици и не се възприемаме като такива!

През последните 23 години "преход" българските политици отказаха да разберат, че са призвани да служат на Обществото. Никоя политическа партия не предложи нов модел, който да промени социално-икономическия и политически климат на България. За разлика от тях, ние гражданите на Република България вече узряхме и станахме по-взискателни.

ЗАЩО СМЕ ТУК

Време е да дадем урок на тези, които ни управляват. Ние сме фактор, нова сила, която отстоява принципите на равнопоставеност, съпричастност и справедливост.

Powered by Web Agency
Продължение...

Младежи от "Достойни за България" засадиха дръвчета в Сливен

Печат

Десислава АндроваНа 9 април, събота, десетки младежи от НД "Достойни за България" и други обществени организации почистиха градинската площ край Клуба на инвалидите в Сливен в рамките на инициативата за пролетно почистване на селата и градовете. Засадени бяха 15 липови фиданки и беше направена спретната мрежова ограда. В почистването на зелените площи и засаждането на младите дръвчета участваха представители на Национално движение „Достойни за България”, Демократичния съюз на жените и други граждански структури, съобщи г-жа Десислава Андрова, зонален секретар на „Достойни за България” в Сливен. Тя добави, че в близките дни предстои засаждането на 220 дръвчета в междублоковите пространства на града.

Powered by Web Agency

Страница 1 от 4