Новини от Северозападен регион

За трета поредна година НД „Достойни за България” – Плевен подпомогна провеждането на фестивала на патриотичната песен „Отечество”

Печат

Трети национален фестивал на патриотичната песен 'Отечество'На 31 май 2014 г. в зала „Катя Попова” – гр. Плевен се състоя Третия национален фестивал на патриотичната песен „Отечество”, като един от съорганизаторите отново бе НД „Достойни за България” – Плевен. Фестивалът се провежда в чест на поета – революционер Христо Ботев и в него взеха участие над 350 певци и музиканти...

Powered by Web Agency
Продължение...

гр. Левски и общ. Кисела вода - Скопие се побратимиха със съдействието на "Достойни за България"

Печат

гр. Левски и общ. Кисела вода - Скопие се побратимихаСъс съдействието на Тодор Тодоров - зонален секретар на НД “Достойни за България”, се осъществи побратимяване на гр. Левски и община Кисела вода от гр. Скопие. На 29.11.2012 г. г-н Тодоров, г-жа Любка Александрова (кмет на община Левски) и г-н Дочко Дочев (председател на Общинския съвет в Левски) се срещнаха в Скопие с г-н Мариян Гьорчев – кмет на Кисела вода, Елизабета Яневска, Звонко Спасовски и др. представители от общината. След деловата среща, за гостите от България бе организирана туристическа обиколка в града. Бяха посетени музеите на ВМРО и на Майка Тереза, както и паметника на Гоце Делчев. Проведена бе и среща с журналиста Виктор Канзуров. Представителите от България посетиха и гр. Охрид, където се срещнаха с Владимир Панков – политик и председател на Сдружение “Радко”.

Powered by Web Agency
Продължение...

Фолклорен празник се проведе с подкрепата на НД "Достойни за България" в гр. Левски

Печат

Фолклорен празник в гр. ЛевскиНа 15.07.2012 г. в гр. Левски се проведе фолклорен празник, организиран от кмета на община Левски Любка Александрова и Тодор Тодоров – зонален секретар на НД “Достойни за България” – Левски. В мероприятието взеха участие 8 групи от общината, музикална формация “Сите българи заедно”, танцьори от ансамбъл “Има нема” – гр. София и оркестър “Хипократ” с ръководител Дянко Мадемов, който е и зонален секретар на Движението в Г. Оряховица. Сред гостите на събитието беше и Красимир Златев - зонален секретар на НД “Достойни за България” - Плевен. На всички участници в празника бяха раздадени книги на патриотична тематика и др. подаръци...

Powered by Web Agency
Продължение...

Фестивал на патриотичната песен се проведе в Плевен

Печат

Фестивал на патриотичната песен 'Отечество'На 02.06.2012 г. в Градската градина на гр. Плевен се проведе фестивал на патриотичната песен “Отечество” в чест на падналите за свободата на България.

Организатори на мероприятието бяха НД “Достойни за България” – Плевен, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в гр. Плевен и ПП “Нова зора” - Плевен. Участие във фестивала взеха 23 състава, 15 индивидуални изпълнители и хорови формации.

Зоналният секретар на НД “Достойни за България” – Плевен, Красимир Златев, връчи три грамоти от името на Движението на съставите при читалищата в Тръстеник, Славяново и Плевен. На класиралата се на първо място хорова формация г-н Златев подари часовник с логото на организацията.

Powered by Web Agency
Продължение...

Врачани са в готовност за гражданско неподчинение

Печат

ВрацаНД "Достойни за България" участва в Инициативен комитет в защита на интересите на врачани

Жителите на Враца ще предприемат активни стачни действия, ако бъде приет внесеният проект за високоскоростната железопътна линия. Припомняме, че точно преди година започнаха дебатите около строежа на новото съоръжение. Ще се премине към гражданско неподчинение и блокиране на работата на врачанската железница, ако проектът остане в същия вид. Това обявиха от новосформирания Инициативен комитет за защита на интересите на врачани...

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 11