Инициативи на младежките дружества на НД "Достойни за България"

Честит празник, български студенти!

Печат

Честит 8-ми декември, скъпи колеги!

Ние членовете на УС към Студентската асоциация на НД "Достойни за България" Ви пожелаваме безгрижни студентски години, изпълнени с много положителни емоции. Бъдете целеустремени и жадни за знания. Следвайте смело мечтите си и откривайте нови хоризонти. Нека продължаваме да показваме пред света, колко сме талантливи, умни и иновативни. Нека бъдем атрактивни и много позитивни.
И не забравяйте, че "Живот без наука е смърт". България повече от всякога има нужда от будни и образовани младежи, които да отстояват гражданските си права. Кадърни млади хора, чиито умове няма да позволяват да бъдат манипулирани. Весел празник!
Powered by Web Agency
Продължение...

Становище на УС на Студентската асоциация към НД "Достойни за България" относно поведението на организацията в настоящата обществено-политическа среда в страната

Печат


Станислав ЖековУважаеми, колеги и преди всичко приятели,
Ние младите и все още търсещи познанието и реализирането на целите си в живота хора, считаме, че е настъпил моментът за промяна в поведението не само на членовете в структурата ни, но и в това на обществото ни в национален мащаб. Ако не тръгнем всички заедно към промяната сме обречени като нация. Никога не сме били по разединени и отчаяни както сега.

Powered by Web Agency
Продължение...

Студентската асоциация към "Достойни за България": Подкрепяме исканията за промяна на политическото статукво

Печат

Станислав Жеков

УС на Студентската асоциация към НД "Достойни за България" е щастлива от факта, че България се събуди и гражданското общество опитва да упражнява контрол над управляващите. Въпреки горепосоченото НИЕ сме силно притеснени от действията на водещите политически сили, които гонейки с всички средства личните си партийни интереси създават предпоставки за ексцесии и евентуалното им прерастване в гражданска война.

Хиляди хора излязоха по булевардите в София и страната с искането за промяна на настоящото политическо статукво, но въпреки това политическите формации, особено тези в опозиция отказват да признаят, че и те са част от статуквото. Нещо повече, те с всякакви средства опитват яростно да "яхнат" гражданското недоволство. Готови са да настроят хората от народа си един срещу друг, за да съхранят политическото си господство. Ще им позволим ли да ни превърнат в шахматни фигури, с чиито ходове да постигат личните си интереси?

Powered by Web Agency
Продължение...

Младежи от "Достойни за България" облагородиха паметник на бележит генерал във Варна

Печат

Младежи от 'Достойни за България' облагородиха градинката около бюста на героя ген. Андраник във ВарнаБюстът на националния герой на Армения и военачалник от Българската армия генерал Андраник Озанян бе облагороден по повод Международния ден на паметниците и историческите места. Инициативата бе включена в рубриката “Така се прави” на варненския сайт „Петел”. Монументът на бележития офицер се намира в центъра на квартал „Галата” във Варна.

Благородната дейност бе по идея и изпълнение на младежите и техни приятели от патриотичното национално движение „Достойни за България”.

Със свои средства те закупиха пролетни цветя, които бяха засадени край паметника на бележития генерал. Освен това те почистиха района от отпадъци, довлечени от вятъра. Международният ден на паметниците и историческите места се отбелязва ежегодно на 18 април. Той е иницииран от едноименната дирекция към ЮНЕСКО през 1982 година.

Паметникът на бележития генерал Андраник Озанян е открит в центъра на „Галата” през юли 2011 година. На церемонията тогава официално са присъствали представители на „Достойни за България”, които са били поканени от арменската общност у нас. Освен че е национален герой на Армения, ген. Андраник се е сражавал за свободата на България...

Powered by Web Agency
Продължение...

Монополът при горивата

Печат

Монополите над горивата

Преди няколко дни повдигнахме темата за монополите и по конкретно за монопола в производството на електроенергия. Днес ни се иска да поговорим на тема – монопола при горивата. Тази тема бе повдигната от обществото преди 2 години, но някак си негодуванието на народа бе потушено или просто българинът се измори от пладнежкия обир на монополистите в страната и се отказа от борбата си тъй като почти всичко в държавата ни потъва, потушава се, а за обикновения човек остава само да търпи и да се надява на по – добри времена за следващото поколение.

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 12