Обръщение на Мирослав Найденов – водач на листата на ПП БАСТА за изборите за Европейски парламент 2014

Печат
Д-р Мирослав Найденов

Възползвам се от поканата, отправена от Вашият сайт към всички кандидати за евродепутати, като Ви предлагам да публикувате моето обръщение. Открито изразявам искрените си симпатии към патриотичната Ви формация и към делата Ви, насочени към съхраняване на родовата ни памет.

ОБРЪЩЕНИЕ
на Мирослав Найденов – водач на листата на ПП БАСТА за изборите за Европейски парламент 2014

Скъпи членове и симпатизанти на НД “Достойни за България”,

Обръщам се към вас, за да ви кажа, че боят настана! Но вие вече сте разбрали от това, което сте прочели, изслушали или изгледали през последните месеци. Най-вероятно сте се отегчили от постоянните нападки, в които свои срещу свои застават на нож. Най-вероятно сте се възмутили от езика на омраза между хора, които уж се борят „за благото на Родината“, за вашето благо и това на семействата ви. Извинявайте, че сте свидетели на всичко това – на явното показване на скритите интереси, на кървавата битка за сладките брюкселски постове, на боят и за българските богатства, който настана преди близо 30 години, който ограби вас и близките ви до край, но въпреки това продължава и днес… Извинявайте, че вече не остана какво да ви вземат. Извинявайте, че няма и какво да ви дадат, и че взимат онова, което ви се дава по право, защото и вие сте членове на голямото Европейско семейство. Извинявам ви се вместо тях, защото те очевидно не са достойни да го направят.

Всичко това вече се вижда и навън – виждат го нашите съседи, нашите партньори в Европа, но за съжаление и нашите деца. Най-вече за тях се тревожим ние от БАСТА. Най-вече заради тях казахме „БАСТА!“ – на безропотното съгласие, на затворените врати, на пропуснатите възможности и унизителното отношение, поставяйки интересите на България над всичко, работейки за отварянето на „Брюкселските порти“, за да получи поколението ни това, което Европа му дава, и което ще допринесе българските граждани, българските деца да живеят достойно някой ден.

Заедно с мен „БАСТА!“ казаха и много млади хора, които не само през следващия месец ще видите в боя редом до мен. Ще им помагам да реализират тази кауза в надпреварата за удобните за някои места в Европейския парламент. И защото те са млади, образовани, целеустремени, непреклонни, изпълнени с идеи, идеали и каузи, затова вярвам, че ще доведат нещата до край. Че няма да се скрият в Брюксел и тихичко да си живуркат, седейки на удобните меки кресла. Че няма да затворят очите и ушите си за вашите проблеми, за проблемите на вашите родители, за децата ви. Заставам като водач на листата на ПП БАСТА, за да им дам опита си, но и за да поемам първите и най-силни удари, за да не допусна тези удари да ги сломят и да пречупят волята им за промяна. А те искат да намалят безработицата в България, усвоявайки и насочвайки всички възможни европейски средства към малката ви работилничка, към родното ви село, чиито мизерия и глад не се виждат от жълтите павета. Искат и след седем години на бездействие да разпишат и стартират фондовете, определени за нашето здраве, защото не допускат български болни деца да се молят и да тропат на затворените министерски врати за някой лев живот. Искат и могат да договорят още средства за българското земеделие, защото са убедени, че е крайно време българинът да може да сложи на трапезата си онова парче хляб и сирене, с което баба му го е гостила като малък, онзи узрял домат или плод, ако щеш, който пука от сладост, сок и червенина… Помните ли го? – Онзи домат беше изхвърлен на магистралата, за да минат през него и да го смачкат със страшна скорост, за да смачкат и ръцете, които са го произвели. Дайте шанс на тези млади хора да не допуснат повече това, но и да покажат и осъществят идеите и конкретните мерки, с които да помогнат на вас и семействата ви да си вземете онова, което Европа ви дава - без излишна бюрократщина, без теглила и мъчително обикаляне по институциите, без непосилни условия и сложни термини, за да бъдете спокойни и да знаете, че помощта на Европа не е за „отбрани“, а е именно за вас! И тези млади и усмихнати хора заявяват, че ще се борят на европейския фронт, за да можете, ако не вие, то поне децата ви да имат равни възможности за образование, работа и живот в рамките на семейството, към което уж принадлежим…което може да ги научи на опит, с който те да се върнат някой ден в Родината и да й го предадат.

И ако сте съгласни с нас дори и за една част от тия редове, ако вярвате на тези млади хора, които все още не познавате, и които все още са се опазили чисти пред вас, дайте им своя глас - глас, с който да извикате редом до нас „БАСТА! ЗА ДА НИ ЧУЯТ В ЕВРОПА!“. За да го направите, изберете номер 12. Ако ли не, пожелаваме ви онзи, който ви спечели, да ви чуе и защити на европейския фронт, но да не ви остави ранен на него, след като сте му помогнали да излезе от окопа, който той е изкопал, за да се пази от безпринципната война на Родна земя.

Благодаря ви!

С признателност:
Д-р Мирослав Найденов,
водач на листата на ПП БАСТА за изборите за Европейски парламент 2014

Powered by Web Agency