Становище на УС на Студентската асоциация към НД "Достойни за България" относно поведението на организацията в настоящата обществено-политическа среда в страната

Печат


Станислав ЖековУважаеми, колеги и преди всичко приятели,
Ние младите и все още търсещи познанието и реализирането на целите си в живота хора, считаме, че е настъпил моментът за промяна в поведението не само на членовете в структурата ни, но и в това на обществото ни в национален мащаб. Ако не тръгнем всички заедно към промяната сме обречени като нация. Никога не сме били по разединени и отчаяни както сега. Медийната война между политическите лидери не спира, а етническото напрежение в страната все повече се покачва. Управлява се задкулисно, а отчаянието от липсата на реализация в родината ни принуждава хиляди наши съграждани да търсят спасение в чужбина. Качеството на образованието, което получаваме все повече се влошава. Не случайно средното образование ражда все повече неграмотни, а висшето безработни.

Всичко това може да се промени ако започне да се гради. Ако целият ни народ повярва в силата на гражданското общество. Ето затова Ние младите от НД "Достойни за България" ще продължим работата си в изграждането на трайни общества, които са символ на истинската демокрация. Нужно е да дадем тласък на развитие на Студентската асоциация, чиято главна цел е именно да даде възможност на младите хора от различни направления да работят в една здравословна за развитието им среда, разграничаваща се от дирижираните студентски съвети и партийните младежки структури, чиято главна "интелектуална" работа се свежда до лепенето на партийни плакати по време на предизборни кампании.

УС на Студентската асоциация има идея на националното съвещание на НД "Достойни за България" да се проведе дискусия на тема "Лидерство". Сигурни сме, че Ние младите има какво да научим от по-опитните ни приятели в структурата. А, идеите, които ще се родят по време на нея в последствие да продължим, като дейности в Студентската асоциация. Идеята да срещаме в определено време и място млади и амбицирани към познанието и успеха хора с вече реализирани такива би била чудесна. Ето защо Ние младите от НД "Достойни за България" мислим, че основната задача на структурата ни в тези сложни за страната ни времена е да намира и създава млади лидери. Хора и общества, които в бъдеще да градят по-добри за народа ни политики. А, именно обединяващи, разумни, социални и дипломатични. Такива, които да върнат младите хора в България и да осигурят достойни старини на бабите и дядовците ни. Далеч сме от времената в които можеше да се върнат по административен ред нашите съграждани. Ще се върнат тогава, когато им бъде създадено добро образование и работни места. А, това ще се случи, когато националните интереси се превърнат в приоритетни спрямо партийните такива.

С уважение,

Станислав Жеков,

член на УС на Студентската асоциация към НД "Достойни за България"

Powered by Web Agency