Студентската асоциация към "Достойни за България": Подкрепяме исканията за промяна на политическото статукво

Печат

Станислав Жеков

УС на Студентската асоциация към НД "Достойни за България" е щастлива от факта, че България се събуди и гражданското общество опитва да упражнява контрол над управляващите. Въпреки горепосоченото НИЕ сме силно притеснени от действията на водещите политически сили, които гонейки с всички средства личните си партийни интереси създават предпоставки за ексцесии и евентуалното им прерастване в гражданска война.

Хиляди хора излязоха по булевардите в София и страната с искането за промяна на настоящото политическо статукво, но въпреки това политическите формации, особено тези в опозиция отказват да признаят, че и те са част от статуквото. Нещо повече, те с всякакви средства опитват яростно да "яхнат" гражданското недоволство. Готови са да настроят хората от народа си един срещу друг, за да съхранят политическото си господство. Ще им позволим ли да ни превърнат в шахматни фигури, с чиито ходове да постигат личните си интереси?

Обръщение на УС на Студентската асоциация по повод ситуацията в страната

Радваме се, че хората се обединиха отвъд партийните интереси и демагогии. Гражданите на България искат нещо ново. Хората не вярват вече на добре познатите политически лица, които над 23 години водят Родината ни към разруха. Младежите от "Достойни за България" са част от тези свободни граждани и ги подкрепят в битката срещу настоящото статукво. Нашата битка не свършва с падането на правителството на БСП, ДПС и Атака, както не свърши и при разрухата на предния кабинет начело с Бойко Борисов. Нашите искания са за свикване на Велико Народно събрание, промяна на Конституцията и мажоритарно гласуване. 23-годишното политическо статукво не свършва само с БСП и ДПС. В него са всички партии, участвали в тези повече от 23-години разруха.

Powered by Web Agency