Възпламеняване: да бъдем достойни за България

Печат

Д-р Десислава Стоянова20.02.2013, мястото е Община Варна, часът е малко преди осем сутринта !!!

Паметен ден за тези, които искаха промяна във Варна, а по–късно и в цялата страна, защото това, което Пламен Горанов направи промени хода на събитията. Действията от хаотични и разноидейни се превърнаха в насочени и далеч по–ясни.

Станислав МалчевСаможертвения акт на този достоен българин, макар и приеман от мнозина за безразсъден, накара хората да искат промяната още по–пламенно. Нещо повече действията му задължиха обществото ни да се бори за промяната до край, за да не бъде напразна саможертвата му. Последваха още „живи факли”, идващи да покажат безизходицата в държавата.

Исканията бяха разнородни от „Вън на монополите!” до „Долу Бойко!”, но бе афиширано само какво искаме или не. Нямаше го най–важното, как искаме това да се случи. След самозапалването последваха протести, в които обществото вече знаеше какво иска и как го иска. Макар и рядко се посочваше проблем, на който обаче се посочваше и решение, което е основното израстване на обществото ни. Надали Пламен и останалите, които го последваха са знаели, че ще постигнат това, но те го постигнаха чрез нас-останалите след тях българи. Те бяха, са и ще бъдат достойни. Нека бъдем такива и всички ние. Да помним какво направиха те и да се стремим да осъществим промените, за да кажат тези след нас, че и ние сме достойни да се наречем българи, достойни за България. Време е всички ние да се обединим за обща кауза - България да бъде изведена от неизгодната си позиция, където умишлено се намира 23 години.

Време е всички движения, организации, институции и граждани да надскочим себе си и да постигнем с цената на всичко обединение за по светло бъдеще, за горда и достойна България.

От: д- р Десислава Стоянова и Станислав Малчев
членове на Студентската асоциация към
НД "Достойни за България"


Powered by Web Agency