Врачани са в готовност за гражданско неподчинение

Печат
Враца

НД "Достойни за България" участва в Инициативен комитет в защита на интересите на врачани

Жителите на Враца ще предприемат активни стачни действия, ако бъде приет внесеният проект за високоскоростната железопътна линия. Припомняме, че точно преди година започнаха дебатите около строежа на новото съоръжение. Ще се премине към гражданско неподчинение и блокиране на работата на врачанската железница, ако проектът остане в същия вид. Това обявиха от новосформирания Инициативен комитет за защита на интересите на врачани.

В гражданското движение са включени партии, неправителствени и обществени организации, общински съветници и граждани.
Част от тях са: Гражданско сдружение “ДНЕС”, Национално движение “Достойни за България”, СПС “Защита”, Дамски клуб “Вратица”, ВМРО БНД.

Основната задача на инициативния комитет е да бъде засилена активността и ангажираността на врачани по основните за града въпроси. Важен акцент е и предприемането на организирани действия от страна на гражданите, особено когато властимащите и институциите явно не се интересуват от тяхното мнение.

Първите сериозни действия ще бъдат предприети, ако не се реши проблемът с високоскоростното ЖП трасе, защото Враца ще остане единственото населено място, в което линията няма да бъде изнесена, а градът ще е разделен на две с четири метрови стени. Очаква се да бъдат организирани действия по повод обходния път на Враца, който според одобрения проект остава единствената двулентова отсечка от цялата магистрала, което на практика заличава града от икономическата карта на България.

Powered by Web Agency