„Достойни за България” зарадва децата в Русе с пролетен празник

Печат

Конкурсът се проведе по идея на общинските съветници Добромир Димитров и Татяна Кънева от 'Достойни за България'На 26.03.2011г. русенската структура на Национално движение „Достойни за България” по идея на общинските съветници Татяна Кънева и Добромир Димитров проведе конкурс за детска рисунка, фотография и апликация на тема „Първа пролет” в Голямата художествена галерия.

Със свои творби участваха 76 деца от първи до 12 клас от ОУ ”Отец Паисий”, ОУ” Тома Кърджиев”, НУИ „Проф. Владимир Стоянов”, СОУЕЕ ”Св.Константин-Кирил Философ”, ОУ ”Иван Вазов”, ОУ ”Любен Каравелов” и СОУ ”Васил Левски” . Журираха художникът Георги Пасев и фотограф-художникът Момчил Михайлов-Момо, който пое ролята и на водещ. Талантливата певица Ива Йорданова и по-малките й помощнички, Пресияна Димитрова и Мирела Димитрова от студио „Икономов”, както и богатата почерпка създаваха добро настроение на амбициозните участници и родителите им.

Бяха раздадени 16 награди - два цифрови фотоапарата за първите места, два MP4-плейъра за вторите места, два MP3-плейъра за третите места. Имаше и поощрителни награди – тефтерчета, акварелни боички и др. Първа награда в категория „апликация и рисунка” получиха първокласничката Румяна Андреева от ОУ ”Отец Паисий” и Даниел Георгиев от СОУ „В. Левски” в категория „фотография”.

"Напоследък сме залети от тежки новини за природни катаклизми, бедствия, нападения и убийства, а това рефлектира върху децата ни. Затова се постарахме да им създадем радостно настроение, да насочим вниманието им към техните таланти, да събудим у хората хубавото в душите им", каза Татяна Кънева. Добромир Димитров подчерта, че движението и занапред ще фокусира вниманието си към децата от Русе.

За да се порадват на малките и творбите им на събитието дойдоха общинските съветници Искрен Веселинов и Даяна Коева, и управителят на МОБИЛМЕД Илко Маринов.


Powered by Web Agency