Второ издание на фолклорния фестивал „Кехлибарен грозд” ще се проведе с подкрепата на "Достойни за България"

Печат
Второ издание на фолклорния фестивал 'Кехлибарен грозд' ще се проведе в Лозен

Второто издание на националния фестивал за автентичен фолклор „Кехлибарен грозд 2011”, ще се проведе на 28 и 29 май 2011 г. в село Лозен, Хасковска област. Организатори са Народно читалище „Просвета – 1925” – с. Лозен, съвместно с Министерството на културата и Национално движение „Достойни за България”. Фестивалът е с конкурсен характер.

Идеята на фестивала е да бъде развивано, популяризирано и съхранено народното песенно и танцувално творчество на България и да се поддържат културните взаимоотношения между самодейните колективи от страната – поясняват организаторите.

Съгласно статута, във фестивала могат да вземат участие различни колективи, танцьори, ансамбли, индивидуални изпълнители от страната, които ще се състезават съгласно регламента. Участниците на фестивала ще имат удоволствието да разгледат уникалната етнографска музейна сбирка на селото, църквата „Св. Димитър” и други забележителности в района.

Заявки за участие се приемат до 01 май 2011 г. на адрес: п. к. 6552, с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково. Народно читалище „Просвета – 1925”, за Христо Янъков или на електронните пощи: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. и Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Заявки може да се изпращат и чрез електронния формуляр на сайта на фестивала – www.festival.alle.bg

Tелефони за допълнителна информация и контакти: 088 809 40 59; 087 891 69 01.

Powered by Web Agency