"Достойни за България" подкрепи образователна инициатива на Регионалната библиотека в Ямбол

Печат
Достойни за България осигуриха автобус за децата от НУ

Лошото време не спря малките деца от НУ „Проф. П. Нойков” да пристигнат навреме за литературния празник в Регионална библиотека в Ямбол. Загрижени за тях, Национално движение „Достойни за България ” им осигуриха автобус.

Празникът беше посветен на 225 години от рождението на Вилхелм Грим. Организатор бе Детски отдел на Регионалната библиотека съвместно с ученици от III и IV клас на НУ „Проф. П. Нойков”.

От презентацията подготвена от г-жа Тодорка Димитрова децата научиха интересни моменти от живота на братя Грим и творческия им път.
Празникът продължи с викторина „Познавате ли приказките на братя Грим?”. Децата с голям интерес отговаряха на въпросите и получиха лакомства и предметни награди.

С програмата „Един компютър с много мишки” се проведе играта „Познавате ли тези предмети и от коя приказка са?”. Приказните герои на братя Грим още веднъж оживяха в състезанието „Най-добър четец”. Първите места бяха грабнати от Живомир от III в клас и Петя от IVб клас.

Надяваме се, че в сърцата на малчуганите ще остане искрица от добротата, храбростта и находчивостта от прекрасните приказки на братя Грим.

Powered by Web Agency