Честит Гергьовден!

Печат

Свети Георги ПобедоносецНационално движение "Достойни за България" Ви честити Гергьовден, празник на християнския мъченик Свети Георги Победоносец и Ден на храбростта и Българската армия!

На този ден Българската православна църква чества Свети Георги Победоносец - мъченик за християнската вяра, загинал през 303 г. при управлението на римския император Диоклециан.

Денят на храбростта започва да се чества в Българската армия още с нейното създаване. Празникът е официално учреден на 9 януари 1880 г. с указ № 5 на княз Александър I Батенберг. По-рано на 1 януари с указ № 1 е учреден и военният орден За храброст...

Powered by Web Agency
Продължение...

144 години от гибелта на Апостола на свободата

Печат

Васил ЛевскиДнес България чества 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

На 19 февруари (6 февруари по стар стил) 1873 г. присъдата е изпълнена от турските власти в околностите на София. Мястото на обесването на Васил Левски се намира в центъра на днешна София, където е издигнат негов паметник.

В последния миг на своя живот, Васил Левски изрича: "Моли се, отче, не за мене, а за Отечеството... Боже, избави България!"

Powered by Web Agency
Продължение...

Честита Нова 2017 година!

Печат

Честита Нова 2017 година!

Национално движение "Достойни за България" честити Новата 2017 година на всички родолюбиви българи!

Нека в празничната вечер да си пожелаем Новата година да бъде здрава и мирна; да донесе на нас и нашите семейства щастие, повече късмет, воля и сили, за да постигаме успех във всичките си начинания и да останем достойни за България!

Powered by Web Agency

„Достойни за България“ – Ловеч се включиха в честванията по случай 139 години от Шипченската епопея

Печат

139 години от Шипченската епопея, 27 август 2016 г.На 27.08.2016 г. представители на НД „Достойни за България“ – Ловеч се включиха в честванията по случай 139 години от Шипченската епопея. Тяхното участие бе съвместно с Асоциация Освобождение – Ловеч – България. Събитието на връх Шипка бе уважено и от Васил Вутев – зонален секретар на НД „Достойни за България“ – Ловеч.

Powered by Web Agency
Продължение...

Страница 1 от 84