България свободна от ГМО

Powered by Web Agency

Дружества на "Достойни за България" от Северозападния регион се обявиха за стриктни забрани върху вноса и използването на ГМО

Печат

Дружества от Северозападна България се обявиха стриктен контрол върху спазването на забраните върху използването на ГМОНа 17.03.2010г. дружествата на НД "Достойни за Блгария" от Северозападния регион на специална среща обсъдиха проектозакона за ГМО и последиците от неговото приемане. Всеобщо беше мнението, че по категоричен начин трябва да се забрани не само отглеждане и опити с ГМО ,но и вноса и използването на ГМО в стоки и храни, предлагани на българския пазар. На срещата беше одобрено становището, че бъдещото развитие на България е свързано с екологично чисти продкти от растително и животинско естество. Не трябва да допускаме нашето селско стопанство да се превърне в източник на генномодифицирани зарази и болести.

Powered by Web Agency
Продължение...

Общественият натиск накара управляващите да забранят ГМО. Парламентарният дебат показа, кои са политическите ветропоказатели

Печат

Граждани протестират срещу ГМОВчера (18 март 2010 г.) с пълно единодушие Народното събрание изненадващо прие редакционното предложение на народният представител Лъчезар Тошев от Синята коалиция за забрана на отглеждането и освобождаването на ГМО в околната среда и в границите на защитените територии. Забраната в закона обаче не важи за генно модифицирани продукти, които изрично са разрешени от Европейската комисия за продажба.

Powered by Web Agency
Продължение...

Стряскащи резултати от руски ГМО експеримент

Печат

Стряскащи резултати от руски ГМО експериментСтряскащи резултати са дали изследвания с ГМО на руски учени от Института РАН. По време на симпозиум, Ирина Ермакова доктор на биологичните науки, оповести публично резултатите от ръководените от нея изследвания, цитирани от regnum.ru. Това е първото изследване, което определя зависимостта между употребата на генно модифицирана соя и потомството на живи същества.

Powered by Web Agency
Продължение...

"Достойни за България" подкрепя инициативата "България свободна от ГМО"

Печат

Достойни за България подкрепя инициативите против новия закон за ГМОДружествата на Национално движение „Достойни за България” в Пловдив и Пазарджик, подкрепени от местни структури от Южна България предложиха да се предприемат конкретни стъпки за организирането и провеждането на протестни действия срещу либерализацията на режима на контрол върху генно модифицирани организми (ГМО), която е залегнала в проектозакона за ГМО, обсъждан от българския парламент.

Powered by Web Agency
Продължение...